آهار به شکرآب و آبشار شکرآب
یکی از جاذبههای گردشگری نزدیک به شهر تهران روستای آهار و مسیر منتهی به آبشار شکرآب می باشد و مسیر آهار به شکرآب یکی از زیباترین مسیرهای کوهپیمایی و طبیعت گردی است. این مسیر شیب زیادی ندارد و پیاده روی در کنار رودخانه و باغهای مسیر تا رسیدن به آبشار شکرآب معمولا یکی از مقاصد طبیعت گردان است.
روستای آهار از روستاهای دهستان رودبار قصران شهرستان شمیران محسوب میشود. نام اصلی و باستانی روستا «اوهار» بوده است «او» به معنای آب و «هر» به معنای آسیاب است. اوهر به معنای آبادیای است که دارای آب فراوان برای احداث آسیاب است.
شکرآب نیز همان گونه که از نام آن پیداست، سرزمین آبهای شیرین است و با جاذبههای گردشگری فراوانی که دارد باعث شده تا امروزه یکی از مقاصد اصلی گردشگران تهرانی باشد .روستای شکرآب و مسیرهای غربی آن که منتهی به شهرستانک است، محلی برای سیاحت و شکار شاهان قاجار نیز بوده است.
کی برویم:
روستای آهار در نزدیکی لواسان واقع شده است و طبیعت زیبای بهاری و پاییزه آن چشم هر بیننده ای را خیره می کند. در بهار وجود باغها با کلی شکوفههای میوه و در پاییز هزار رنگ با برگهای قرمز و نارنجی طبیعتی زیبا را در پیش چشمانتان می آورد و در تابستان نیز باغ های آلبالو و گیلاس چشم و دلتان را حسابی نوازش خواهد داد. توجه کنید که این باغها ملک شخصی هستند و سعی کنید بدون اجازه وارد نشوید و به درختان آسیبی وارد نکنید.
چگونه برویم:
برای رفتن به روستای آهار باید از تهران وارد جاده لشکرک شوید و این مسیر را تا فشم ادامه دهید. تابلوهای راهنما به سمت آهار شما را تا این روستای زیبا هدایت می کنند. در ادامه ماشین خود را بیرون روستا پارک کنید و داخل روستا به سمت آبشار بروید. بعد از عبور از یک پل مسیر مستقیمی شما را در بین دره ای زیبا و در کنار رودخانه به سمت آبشار شکرآب هدایت خواهد کرد.
مسیر شیب زیادی ندارد و با دو الی سه ساعت پیاده روی به آبشار میرسید. در میانه راه زمانی که ما به این منطقه رفتیم یک کافه کوهستانی با چایی و صبحانه پذیرای طبیعتگردان بود. بین مسیر به یک امامزاده به نام امام زادگان طاهر و زاهد میرسید. بنای امامزاده متعلق به دوره قاجار است و قدمت امامزادگان را به 800 سال قبل تخمین میزنند. حیاط امامزاده بسیار با صفاست و دارای درختان کهنسال زیبایی است. حیاط امامزاده برای استراحت و تجدید قوا بین راه مناسب است و میتوانید از سرویس بهداشتی آن استفاده کنید. با طی حدود دو کیلومتر از روستای آهار به آبشار شکرآب میرسید. این آبشار زیبا ده متر ارتفاع دارد که زیر آن و روی سنگها معمولا خزههای لیزی رشد کرده اند و باید برای رفتن زیر آبشار دقت کنید.
برای پیادهروی در منطقه کفش مناسب به همراه داشته باشید و سعی کنید از سوپریهای داخل روستا خرید کنید. در عبور از روستا سکوت و آرامش را رعایت کنید و پوشش مناسبی داشته باشید و در نهایت از اینکه در حفظ و نگهداری محیط زیست کوشا هستید از شما متشکریم.
ممنون از پست آموزنده و مفیدتون. فقط کاش میگفتید که آیا روزهای آخر هفته خیلی شلوغ میشه یا نه؟ آیا همچنان بکر است؟ شما در 31خرداد سال 99 این پست را گذاشتید اما عکسها برای پاییز است. میخوام بدونم آیا در بهار و خصوصاً فصل رسیدن آلبالو و گیلاس اهالی راه روستا رو میبندند یا خیر؟ چون بعضی دهات راه رو به ماشین میبندند و حق هم دارند. آدمهای بی ملاحظه میرن و درختها رو میشکنندو آسیب به باغات میزنند. سؤال بعدی اینکه یک پستی در سال 92 نوشته بود که این مسیر زیبا رو دارند جاده سازی و تخریب میکنند. آیا این واقعیت داره؟